05.Media

REVIEWS THE SIX FEET TALL

2003 - Rock engh Roll
Siri Wålberg fra Oppegård har under navnet Sissy Wish gitt ut en av årets mest spennende og klangfulle ep-er. Siri ga ut demoen "...or not to be" i fjor og har fått endel oppmerksomhet i etterkant av den, men denne ep-en er hennes første tunge skritt inn i en norsk rockscene som flommer over av kvalitetsmusikk. Men det er likevel noe med Sissy Wish som gjør at jeg tror hun kan bli en av fremtidens aller største artister i hjemlandet sitt, og kanskje vil hun også slå gjennom internasjonalt. Låta "The Six feet tall" har allerede fått innpass på Svisj på NRK2, VG-liste, P3 og hennes opptreden på by:Larm var forbilledlig.
Det har muligens ikke så mye å si at broren spiller trommer i Sister Sonny, men hun har tydeligvis en familie i ryggen som har backet henne opp til å ta endel kloke valg. Hun har gått på Trøndertun Folkehøgskule på Melhus - der også Motorpsycho og Speedqueen Superstars har vært elever - og en audition der sikret henne et års studium på Paul McCartneys LIPA-skole i Liverpool, England. Siri Wålberg er en selvsikker dame på 20 år som vet hva hun vil med livet sitt.
"The Six feet tall Ep" viser en ung dame med en ryggsekk full av godbiter: Siri har en fortryllende vakker stemme, som kan minne om Kate Bush, hun har laget alle fire låtene selv og utgitt dem på egen label, hun bruker trekkspill på en finurlig og oppkvikkende måte, hun fusjonerer et akustisk, elektronisk og rocka musikalsk utrykk, samtidig som hun utstråler en optimisme og ro som er smittebærende. Alle de fire låtene på ep-en er fine, men den siste, tittellåta, er best. Absolutt en av de flotteste låtene jeg har hørt i år.
Sissy Wish lager utsøkt original pop, men jeg har lyst til å nevne noen referanser som kan minne om henne. Først og fremst Kate Bush, men også Laurie Anderson, Danielle Dax, In-grid, Enya, Dalbello, Natacha Atlas og ellers andre kvinnfolk som har en vakker stemme plassert i et litt komplekst lydbilde. Her hjemme bør de som liker Sissy Wish sjekke opp de gamle Bel Canto-skivene, "Balloon mood" med Anja Garbarek og ikke minst fantastiske Dadafon, så er de nevnt også. Sissy Wish slipper forøvrig sin debutskive i løpet av våren 2004.
9/10
ROCK ENGH ROLL

26.08.03 - VG
Hun har så vidt fylt tyve og fremstår allerede som en låtskriver og vokalist utenom det vanlige.
Siri Wålberg, alias Sissy Wish, fikk bransjens fortjente oppmerksomhet under sist vinters by:Larm, og har siden den gang jobbet med sin debut-EP. Hun må fremdeles tåle sammenligningen med spesielt Kate Bush, men også Tori Amos på tittellåten og «Hero Man», men har likevel sin helt egne klare klang i stemmen som gjør henne unik. Når hun samtidig velger å gå dypere enn den helt enkle treminutters-pop'en vi allerede har nok av og i stedet utforsker bredt arrangerte melodilandskaper som tar nye vendinger hele veien, får vi en følelse av at vi på langt nær har hørt det siste fra frøken Wålberg!
Terningskast: 5
STEIN ØSTBØ

Back