05.Media

REVIEWS SISSY WISH LIVE

23.04.04 - VARDEN'
Suverene Sissy sang til seks på terningen
(SKIEN) Debutalbumet "You May Breathe" har fått over et dusin seksere fra norske anmeldere. I går spilte Sissy Wish så blodet sprutet, i Skien.
Siri Wålberg (23) heter hun egentlig, men kaller seg og bandet sitt for Sissy Wish. I går var de tilbake på Lundetangen Pub i Skien for andre gang, etter å ha blitt rost opp i skyene av norske kritikere. Konsertutgaven av bandet ble en stor opplevelse for de rundt 70 personene som fant veien til lokalet.
Glad og energisk
En krysning av Tori Amos, Kate Bush og Debbie Harry sies det, blant mange som har forsøkt å beskrive musikken. Selv sier Siri Wålberg at hun er skikkelig lei sutre-musikk og vil bidra med noe helt annet. Om stemmebruken gir klare assosiasjoner til Kate Bush, så er det også mye originalitet i uttrykket til Sissy Wish. Med seg i går hadde Siri et svært solid band, med drivende gitarister, trommeslager og en keyboardspiller som også trykket skikkelig til på trekkspill innimellom. Selv spilte vokalisten så å si hele tiden på gitar mens hun sang. Så energisk spilte hun i en periode at det ble for mye for fingrene. Blodet sprutet, bokstavelig talt, og hun måtte tørke det kjapt av med en fille, før hun satte i gang igjen. Like blid, og like energisk.
Kule korgutter
Etter det spretne åpningssporet "Stars" fortsatte bandet med alle låtene de har foreløpig, i rundt en time. Mye rolig pop var det ikke snakk om i går, men vokalisten viste også hvor bra ballader kan framføres. Felles for de fleste av låtene er at de har en vanvittig positivt overskudd. Musikken er mer en pop, og i går var det til tider skikkelig rocka instrumentalpartier. I tillegg til at Siris bandgutter briljerte med heftig gitarspilling, var det også solid trøkk og ikke minst sjarm i koringen til deres.
Blaserte virker det ikke som om de har rukket å bli, så langt i alle fall. Hele bandet ga det de hadde, og vel så det. Vokalist Siri ikke minst, ved å dele ut ros til både konsertstedet og en ekstra applaus til driveren av konsertstedet. Hvorvidt det ble ekstranummer rakk vi ikke å registrere, men mye tyder på det.
Konserten på Lundetangen Pub er ett av to stoppesteder for Sissy Wish i Telemark ved denne anledningen. I kveld er det publikum på Notodden som vil kunne oppleve den kritikerroste 23-åringen på nært hold. Stedet er det intime konsertstedet Carbiden. Vår anbefaling er definitivt: få det med deg!

Back